Domov Klimatizacija
Print E-mail

Klimatizacija

 

Klimatiziramo stanovanjske, poslovne in proizvodne prostore, ter laboratorije.

Za stanovanjske in manjše poslovne prostore so primerni split klima sistemi. Večje poslovne prostore klimatiziramo z indirektnimi split klima sistemi, ki jim po želji uporabnika lahko dogradimo hranilnike ledu.

Za klimatizacijo laboratorijev uporabljamo klima omare ali klimate.

 

SPLIT KLIMA SISTEMI

Namenjeni so za klimatizacijo do največ treh prostorov. Sestavljajo ga notranje enote z izmenjevalnikom toplote namenjenim za direktno hlajenje ali gretje v primeru sistema z toplotno črpalko.

Zunanja enota je nameščena zunaj prostora, ki ga klimatiziramo. Enoti oz. enote so medsebojno povezane z izoliranimi bakrenimi cevmi.

Smo pooblaščeni prodajalci in serviserji klimatskih naprav HAIER , ki so primerne tako za velike kot za manjše prostore. Na voljo imamo kasetne klimatske naprave s sistemom za optimalno vpihovanje zraka v štirih smereh, stenske, enojne, dvojne ali trojne klasične klimatske naprave z možnostjo hlajenja in/ali segrevanja prostora, talno-stropne in kanalske naprave za hlajenje.

 

INDIREKTNI KLIMA SISTEMI

Za razliko od split klima sistema delujeta v tem sistemu dva samostojna hladilna krogotoka.

V prvem je hladilno sredstvo R407C in ohlaja preko izmenjevalnika toplote snov v drugem krogotoku. V drugem krogotoku je hladilno sredstvo voda ali mešanica vode in glikola (odvisno od mesta montaže).

V prostorih so nameščeni ventilatorski konvektorji. Konvektorji so povezani z cevnim sistemom z akumulatorjem hladne vode . Sistem nima omejitve pri številu prostorov in konvektorjev.

Na željo naročnika lahko na sistem priključimo hranilnik ledu. Z vgradnjo hranilnika ledu akumuliramo hladilno energijo v obliki ledu ponoči (v času nižje tarife el. energije), podnevi pa hladimo prostore s taljenjem akumuliranega ledu.

Glavne prednosti sistema s hladilnikom ledu so:

  • manjša velikost hladilnika tekočine,
  • nižji stroški adaptacije el. omrežja in
  • prihranek na porabi in tarifi el. energije.